tiistai 8. maaliskuuta 2016

Suklaapiirakka viinimarjoilla

Taas tekstin otsikkoa vaivaa tylsyys. Allekirjoittaneen mielikuvitus reseptinimien kääntämiseen ei ole aivan huipussaan tiistai-iltana väsymyksen painaessa. Vaikeuksista huolimatta toivon, ettei otsikon mielikuvituksettomuus häiritse makuhermojanne. Lauantai-iltana netissä surffaillessani tajusin, ettei suklaata voi olla koskaan liikaa. Löydettyäni herkullisia kuvia erilaisista suklaaunelmista mielenikin täyttyi jo suklaasta. Päätös oli vaikea - mikä leivonnainen olisi juuri minulle sopiva? Kyse ei ollut vaihtoehtojen puutteesta vaan valinnan vaikeudesta. Lopulta katseeni ajelehti chocolate truffle berry pie -nimisen herkun luokse, ja sinne se myös jäi. Resepti syntyi mieleni uumenissa, mutta aivot pääsivät helpolla liikkuessani turvallisilla vesillä. Lopputulos ei ollut ollenkaan hullumpi. Sieluni sai suklaata ja mielenikin rauhoittui. Pala suklaatäytteistä piirakkaa voi kitkeä päivän huonot hetket pois. Nauttikaahan tiistaistanne!
 
 
 
 
 
 
Suklaapiirakka viinimarjoilla
  • riittävyys: noin 6-8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: kolme, neljäkin päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 10x20 cm vuoka kelmulla vuorattuna
 
keksipohja:
160 g dominoita
40 g voisulaa
 
täyte:
2 dl kuohukermaa
300 g tummaa suklaata
 
koristeluun:
viinimarjoja
valkosuklaarouhetta
 
 
Aloita suklaatäytteestä. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma miltei kiehuvaksi, kaada suklaan päälle. Odota muutama minuutti ja sekoita täyte sitten tasaiseksi. Laita jääkaappiin jäähtymään ja jähmettymään. (Nopeuta jäähtymistä kaatamalla täyte laakeaan astiaan.)
 
Tee keksipohja. Murskaa dominot tehosekoittimessa tai kaulimella. Sekoita joukkoon voisula. Painele seos vuoan pohjalle ja muutaman sentin verran reunoillekin. Laita jähmettymään jääkaappiin.
 
Viimeistele. Nosta keksipohja kelmuineen vuoasta pois. Irrota kelmut. Kaada jähmettynyt täyte pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Ripottele päällimmäiseksi viinimarjoja ja valkosuklaarouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)