maanantai 21. maaliskuuta 2016

Sitruunaleivokset pääsiäisteemalla

Välillä tulee päiviä, jolloin saatan leipoa sen kummempia miettimättä. Välillä nämä päivät onnistuvat paremmin, välillä huonommin. Eilen illalla alkaessani leipoa mielessäni pyöri vain idea sitruunaisista pääsiäisleivoksista. Melkoisella mututuntumalla menin, mutta lopputulos yllätti todella positiivisesti. Leivosten pohja on mehevä ja ihanan sitruunainen ja kuorrute on tehty valkosuklaasta.




 

 
 Sitruunaleivokset pääsiäisteemalla
  • riittävyys: noin 12-16 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20x20 cm suorakulmainen vuoka leivinpaperilla vuorattuna
       
pohjataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
0,75 dl vettä
0,5 dl sitruunamehua
0,5 dl maitoa
1 kananmuna
 
kuorrute:
0,5 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata
 
koristeluun:
pääsiäiskarkkeja
ruohononparelleja
 
 
Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää voiseos, sitruunamehu, maito ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista sitä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Jätä jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi.
 
Viimeistele leivokset. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma miltei kiehuvaksi, kaada suklaan päälle. Odota muutama minuutti ja sekoita sitten tasaiseksi. Levitä kuorrute leivoslevyn päälle, ripottele nonparelleja ruohotupsuiksi. Asettele myös pääsiäiskarkit leivoksille. Nosta levy jäähtymään jääkaappiin ja leikkaa sitten leivoksiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)