keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Sitruunaiset vadelmamuffinit

Tavallisen muffinin ulkonäkö voi pettää. Näitä muffineita maistaessa sisältä paljastuu vadelmahillosydän. Pehmeä muffini sitruunaisella taikinalla sopii vadelmaan hyvin. Keskellä arkiviikkoakin on aikaa leipoa muffineita, sillä niissä ei puolta tuntia kauempaa mene. Ripaus kevään makua kiireen keskellä saa suupieletkin kohoamaan ylöspäin...
 
 
 
 
 
Sitruunaiset vadelmamuffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa tiiviissä rasiassa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
 
3 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl sitruunamehua (1 sitruuna)
75 g margariinia
0,75 dl maitoa
2 munaa
paistonkestävää vadelmamarmeladia
 
 
Raasta pesty sitruuna ja purista siitä mehu. Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuori keskenään. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet, sitruunamehu, munat, rasva ja maito. Jaa puolet taikinasta muffinivuokiin, lusikoi päälle nokare vadelmamarmeladia ja loppu taikina päälle. Paista 220 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Muffinit ovat valmiinakin melko vaaleita, joten varo polttamasta niiden pohjia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)