torstai 24. maaliskuuta 2016

Pienet daimjäädykkeet

Jäädykkeet ovat sitten armollista lajia. Ne eivät hermostu säilytyksestä ja odottavat mielellään tulevaa juhlaa. Jäädykkeet eivät myöskään säikähdä kiirettä - kunhan ne saavat sen jälkeen levätä pakastimessa. Juuri näiden etujen vuoksi jäädyke on sopiva herkku pyhien jälkiruoaksi. Nämäkin pieneen kokoon tehdyt daimjäädykkeet viimeistelevät sopivasti raskaan aterian ja valmistuvat superhelposti.
 
 
 
 
 
Pienet daimjäädykkeet
  • riittävyys: 1 iso jäädyke 10:lle tai 10-12 pientä annosjäädykettä
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + jäätyminen mielellään yön yli
  • säilyvyys: pakastimessa useita viikkoja
  • vuoka: kakku- tai jäädykevuoka tai silikoniset muffinivuoat
 
jäädyke:
2,5 dl flora vispiä
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl sokeria
50 g daimrakeita
 
suklaakastike:
0,25 dl vettä
2 tl sokeria
1 tl kaakaojauhetta
noin 20 g tummaa suklaata rouhittuna
 
 
Tee jäädykkeet. Vaahdota flora vispi, vatkaa joukkoon sokeri ja tuorejuusto. Kääntele lopuksi joukkoon daimrakeet. Jaa vuokiin ja pakasta pariksi tunniksi.
 
Viimeistele suklaakastikkeella. Kumoa jäädykkeet. Sekoita kuorrutteen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti kunnes kastike sakenee. Valuta kastiketta jäädykkeille. Pakasta vielä tarjoiluun asti tai tarjoile saman tien.
 
Vinkki: Ota jäädyke huoneenlämpöön pehmenemään ennen tarjoilua: Iso jäädyke 10-15 min ja pienet jäädykkeet 5 min ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)