lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen marenkijälkiruoka

Viime hetken herkkuja vielä sunnuntaiksi... Teen aina creme bruleesta jääneistä valkuaisista pieniä marenkeja, ja suuri määrä säilyy aika kauan. Tällä kertaa tein marengeista pääsiäiseen sopivat jälkiruoat: marenkeja, suklaakastiketta, kermavaahtoa ja itse keiteltyä sitrushilloa. Lopputulos oli juuri sopivan makea - hillon raikkaus tasapainotti marenkien makeutta.
 
 



Pääsiäisen marenkijälkiruoka
  • riittävyys: 5 jälkiruokamaljaa
  • valmistusaika: (jos marenkeja ei lasketa) aktiivinen 20 min
  • säilyvyys: pelkät marengit säilyvät viikkoja huoneenlämmössä, mutta kokoa maljat vasta juuri ennen tarjoilua
 
50 g marenkeja (kaupasta ostettuja tai itse tehtyjä)
kaupasta ostettua tai itsetehtyä suklaakastiketta
appelsiini-sitruunahilloa
2,5 dl vispikermaa
 
marengit:
1 valkuainen
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
helppo suklaakastike:
0,5 dl vettä
1 rkl sokeria
40 g tummaa suklaata rouhittuna
 
appelsiini-sitruunahillo:
1 appelsiini
puolikas sitruuna
1 dl hillosokeria
 
 
Leivo marengit. Jos sinulla on jo marenkeja, hyppää seuraavaan kohtaan. Vaahdota valkuainen kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri (ja vaniljasokeri) vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa vaahto kovaksi ja kiiltäväksi. Valmis vaahto ei valu kallistetun kulhon pohjalla. Lusikoi tai pursota massasta pienehköjä, halkaisijaltaan noin 2 cm marenkeja leivinpaperin päälle pellille. Paista 100 asteessa kaksi tuntia ja sammuta sitten uuni. Anna olla jälkilämmössä ainakin tunti tai pari, vaikka yönkin yli.
 
Jos sinulla ei ole suklaakastiketta, tee se. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin pari minuuttia kunnes seos paksunee.
 
Keitä hillo. Pese hedelmät huolellisesti ja raasta niiden kuori. Leikkaa niistä kalvottomia paloja, laita kattilaan hillosokerin ja kuoriraasteen kera. Keitä hilloa 10-15 minuuttia, kunnes se on alkanut paksuta. Jäähdytä.
 
Kokoa marenkimaljat. Vaahdota kerma. Kokoa jälkiruoka pieniin kulhoihin tai laseihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)