lauantai 12. maaliskuuta 2016

Manteli-omenatäytekakku pääsiäisteemalla

Lauantaiaamun kunniaksi halusin leipoa kakun, ja kaappeja penkoessani löysin pääsiäiskarkkeja. Niistä sainkin inspiraation pääsiäiskakkuun, jonka täytteeksi päätyi itse keitettyä omenahilloa. Halusin kuitenkin hieman raikkautta mukaan, ja omenahillon lisäksi kakussa on rahka-kermavaahtoa. Itse suorastaan rakastin tätä kakkua, makea omenahillo ja raikas vaahto sopivat ihanasti toisiinsa!
 
 
 
 




Manteli-omenatäytekakku
  • riittävyys: noin 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1 h + passiivinen 1 h 30 min
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvulla suojattuna
  • vuoka: korkea 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
kakkupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 rkl mantelijauhetta
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
kostutus:
0,75 dl vedellä laimennettua omenamehua
 
omenahillo:
500 g = 3-4 kpl omenoita
0,5 dl vettä
1 dl hillosokeria
 
rahka-kermavaahto:
2,5 dl flora vispiä
250 g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl sokeria
 
koristeluun:
tummaa suklaata
pääsiäismunakarkkeja
 
 
Aloita kakkupohjasta. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti käännellen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä.
 
Keitä hillo. Kuori ja pilko omenat. Laita ne kattilaan sokerin ja veden kanssa. Keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes palat ovat pehmenneet. Soseuta ja jäähdytä.
 
Kokoa kakku. Vaahdota rahka-kermavaahtoon tuleva kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit. Ota puolet sivuun kuorruttamista varten. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta ja täytä kakku omenahillolla ja kermavaahdolla. Levitä loppu vaahto kakun päälle ja reunoille. Viimeistele kakku suklaarouheella ja pääsiäiskarkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)