torstai 10. maaliskuuta 2016

Juustokakku-suklaamuffinit

Olen ennenkin kokeillut erilaisia juustokakku-suklaamuffinireseptejä, mutta tämä oli ehdottomasti paras. Tuhti suklaakakkutaikina ja päällä juustokakkukerros... Otin reseptin Hummingbird bakeryn leivontakirjasta - siihen voi aina luottaa.
 
 
 
 
 
 
Juustokakku-suklaamuffinit
  • riittävyys: 12 suklaamuffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 paperista muffinivuokaa + muffinipelti
 
suklaakakkutaikina:
190 g = 3 dl jauhoja
120 g = 1,5 dl sokeria
40 g = 1 dl kaakaojauhetta
0,5 tl soodaa
1,25 dl vettä
0,4 dl rypsiöljyä
1,5 tl valkoviinietikkaa
0,5 tl vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
 
juustokakkukerros:
140 g tuorejuustoa
1 kananmuna
60 g = 0,75 dl sokeria
0,5 tl vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
100 g maitosuklaata rouhittuna
 
 
Aloita taikinasta. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita vesi, öljy, etikka ja vanilja. Kaada seosta vähitellen kuivien aineiden joukkoon samalla vatkaten. Taikinasta tulee todella paksua. Jaa taikina 12 vuokaan.
 
Tee sitten juustokakkukerros. Sekoita tuorejuusto, kananmuna, sokeri, vanilja ja suola sähkövatkaimella. Kääntele joukkoon maitosuklaa. Lusikoi juustokakkuseos muffinivuokiin taikinan päälle.

Paista muffineita 170 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juustokakkukerros on saanut hieman väriä ja tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)