perjantai 4. maaliskuuta 2016

Cookie-kakkuset vaniljajäätelöllä ja kinuskikastikkeella

Taisin mainita Lontoo-postauksessani ihanan jälkiruoan nimeltä cookie dough lava cake. En jaksanut montaa päivää odotella ja pian kopio näistä herkuista oli valmis. Reseptin kinuskia tulee reilusti - riippuen tietenkin makumieltymyksistä - mutta sen lopun voi käyttää vaikka mihin.
 
 
 
 
 
 
Cookie-kakkuset vaniljajäätelöllä ja kinuskilla
  • riittävyys: 24 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen 45 min + passiivinen reilu 1 h 
  • säilyvyys: tiiviissä rasiassa ainakin 5 päivää, huoneenlämmössä tai jääkaapissa
  • vuoat: 24 silikonista muffinivuokaa voideltuna
  • vinkki: saat eilisestä cookie-leivoksesta kuin tuoreen lämmittämällä sitä mikrossa hetken
 
cookies:
170 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = noin 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata
 
kinuski:
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
 
lisäksi:
vaniljajäätelöä
 
 
Tee taikina. Vaahdota voi ja sokerit, lisää muna hyvin vatkaten. Rouhi suklaa karkeasti, sattumia saa jäädä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon suklaarouhe. Taikinan kuuluu olla paksua. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, kauemminkin voi pitää.
 
Paista cookiet. Pyörittele taikinasta 24 palloa ja aseta ne muffinivuokiin. (Itse paistoin kahdessa osassa.) Älä litistä. Paista keksejä 175 asteessa noin 10-12 minuuttia. Valmiiden leivosten pinta ei enää kiillä ja reunat ovat hieman kypsyneet. Älä paista liikaa! Jäähdytä.
 
Keitä kinuski. Sekoita ainekset kattilassa ja keitä 5-8 minuuttia. Kinuski jähmettyy jäähtyessään, joten sitä ei kannata keittää paksuksi. Jäähdytä hieman.
 
Tarjoile cookie-kakkuset vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)