maanantai 15. helmikuuta 2016

Vaahtokarkkicookies

Sain viime viikolla yhtäkkiä koulussa idean vaahtokarkkicookieista. Mitäpä siinä muuta kuin leipomaan... Kävin koulun jälkeen hakemassa pieniä vaahtokarkkeja ja suklaata, jotta pääsin kokeilemaan ideaani heti samana iltana. Makea maitosuklaa ei ollut liikaa, hyvin maittoi. Vaahtokarkit ovat hauska lisä cookieihin ja ne tuovat ihanaa rakennetta.
 
 
 
 


 
 
 
 
Vaahtokarkkicookies
  • riittävyys: 30 cookieta, halkaisija noin 5-6 cm
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: tiiviissä rasiassa ainakin 5 päivää, huoneenlämmössä tai jääkaapissa
  • vinkki: saat eilisestä cookiesta kuin tuoreen lämmittämällä sitä mikrossa hetken
 
170 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = noin 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
200 g maitosuklaata
pieniä vaahtokarkkeja
 
 
Tee taikina. Vaahdota voi ja sokerit, lisää muna hyvin vatkaten. Rouhi suklaa karkeasti, sattumia saa jäädä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon suklaarouhe. Taikinan kuuluu olla paksua. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, kauemminkin voi pitää.
 
Paista cookiet. Pyörittele taikinasta palloja ja nostele ne leivinpaperin päälle pellille. Älä litistä! Pallojen väliin kannattaa jättää tilaa. Tästä taikinasta tulee 2-3 pellillistä. Paista cookiet pelti kerrallaan 175 asteessa noin 8-10 minuuttia. Valmiit cookiet ovat keskeltä todella pehmeitä ja jopa raakoja, reunat ovat vain hieman kiinteytyneet. Lisää cookieiden päälle heti muutama vaahtokarkki niiden tultua uunista. Anna jäähtyä ennen siirtelyä, lämpimät cookiet hajoavat herkästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)