lauantai 13. helmikuuta 2016

Sydämelliset bebe-leivokset

Hyvää ystävänpäivää!







Bebe-leivokset
  • riittävyys: 12 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: noin 3-4 päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista muffinivuokaa voideltuna
 
taikina:
100 g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
 
kreemitäyte:
1 dl kuohukermaa
1 keltuainen
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
 
kuorrute ja koristelu:
2 dl tomusokeria
1-2 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä
nonparelleja
 
 
Aloita leipomalla bebe-pohjat. Sekoita voi ja sokeri voimakkaasti sekaisin lusikalla. Lisää muna ja lopuksi jauhot. Jaa taikina 12 vuokaan. Taputtele taikinapalat vuokien pohjalle ja hieman reunoille. Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ja irrota ne sen jälkeen varovasti vuoistaan.
 
Tee täyte. Sekoita kerma, keltuainen, sokeri ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja ota pois levyltä sen paksuunnuttua hieman. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota voi ja vatkaa joukkoon kiisseli sekä vaniljasokeri. Täytä jäähtyneet bebe-leivokset ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
 
Viimeistele leivokset. Sekoita tomusokerin joukkoon sopivasti vettä ja värjää seos sitten vaaleanpunaiseksi. Kuorruta leivokset ja ripottele päälle nonparelleja. ❤

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)