lauantai 27. helmikuuta 2016

Suklaakakkua marjoilla

Jotenkin kummasti mutkitellen päädyin Youtubeen katsomaan videota yksinkertaisten suklaakoristeiden tekemisestä. Innostuin melkoisesti ja pian kiedoinkin jo essun ylleni. Kakkupohjaa vatkaillessa haaveilin taivaallisesta suklaakakusta raikkaan marjaisalla täytteellä. Hyvin nopeasti haaveet vaihtuivat todeksi kakun valmistuessa. Rakastan sitä tunnetta, kun saan mahtavan inspiraation ja pääsen toteuttamaan suunnitelmani. Aina kokeilut eivät todellakaan onnistu mutta tällä kertaa lopputulos oli mahtava. Ulkonäkö hiveli silmääni ja tunsin suurta iloa. Arjen pienet asiat tekevät elämästä onnellista - jos vain niistä muistaa nauttia.
 
 
 
 
 
 
 
Suklaakakkua marjoilla
  • riittävyys: noin 8-10 pala
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1 h + passiivinen 1 h 30 min
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvulla suojattuna
  • vuoka: korkea 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
kakkupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
täyte:
2 dl mustikkaa
1 dl mansikkaa
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
kuorrute:
100 g tummaa suklaata rouhittuna
0,75 dl kuohukermaa
 
koristeluun:
200 g tummaa suklaata
mustikoita
 
 
Aloita kakkupohjasta. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti käännellen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä.
 
Kokoa kakku. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Survo marjat. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Laita alin pohja tarjoiluastialle. Levitä päälle marjasurvosta ja kolmasosa kermasta. Täytä kakku näin.
 
Tee koristeet. Sulata tumma suklaa. Mittaa kakun korkeus. Lusikoi suklaasulaa leivinpaperille, levitä siitä noin parin sentin paksuinen ja kakun korkeutta hieman korkeampi "suikale". Käytä koko suklaa näin, tekemällä suklaasuikaleita. Katso mallia youtubesta. Jähmetä jääkaapissa.
 
Viimeistele. Kuumenna kerma ja kaada rouhitun suklaan joukkoon. Odota pari minuuttia ja sekoita sitten tasaiseksi. Jos seos on kovin löysää, anna sen jähmettyä hiukan. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Leikkaa suklaasuikaleiden toinen pää tasaiseksi ja toinen vinoon. Irrota ne leivinpaperista ja asettele kakun reunoille niin, että ne tarttuvat kiinni suklaakuorrutteeseen. Nosta jääkaappiin. Viimeistele ennen tarjoilua mustikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)