torstai 18. helmikuuta 2016

Päärynämuffinit kinuskilla

Avattu kuohukermapurkki jääkaapissa on mainio syy tarjoilla tavalliset muffinit kinuskin kera! Halusin käyttää pöydälle pehmenevän päärynän. Lopputulos oli suoraan sanottuna aika herkullinen: pehmoista muffinitaikinaa päärynällä, kanelinen crumble muffinin päällä ja lisukkeena vielä kinuskia. Trio sopi hyvin yhteen, mitään en olisi jättänyt pois. Aluksi epäilin muffinien makeutta mutta täysin syyttä!






Päärynämuffinit kinuskilla
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää tiiviissä rasiassa jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa - käytä mielellään vuokien alla muffinipeltiä
 
muffinitaikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
0,75 dl öljyä
0,75 dl maustamatonta jogurttia
1 päärynä pieneksi pilkottuna
 
kanelicrumble:
25 g voita tai margariinia
0,25 dl vehnäjauhoja
0,5 dl fariinisokeria
0,5 tl kanelia
 
kinuskikastike:
1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
 
koristeluun:
mantelilastuja
 
 
Leivo muffinit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, öljy ja jogurtti ja kääntele tasaiseksi. Lisää viimeisenä päärynä. Jaa taikina 12 vuokaan. Sekoita crumblen ainekset tasaiseksi ja ripottele se muffineiden päälle. Paista muffineita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Tee kinuskikastike. Kuumenna kinuskin ainekset kattilassa kiehuvaksi. Keitä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes kinuski on hieman paksuuntunut. Jäähdytä hieman ja viimeistele muffinit. Ripottele muffineiden päälle vielä mantelilastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)