tiistai 9. helmikuuta 2016

Minttuinen mokkakakku

Löysin yhdestä suklaakirjoistani herkulliselta näyttävän reseptin: mokkaa ja suklaata. Alkuperäinen ajatukseni oli tietenkin noudattaa ohjetta. Kakkupohjan paistuessa uunissa ajatukseni alkoivat taas rullata ja lopputulos ei ihan mukaillut ohjetta. Jätin kakusta suosiolla rommit pois ja suklainen mokkakreemi vaihtui minttuiseen. En kuorruttanut kakun reunoja ollenkaan. Mitä makuun tulee, kakku oli oikeastaan melko "tavallinen". Ei erityisiä kikkailuja tai supersuklaista pohjaa, enemmänkin perushyvää kakkua. Kakku sopii mainiosti arkisiin herkkuhetkiin; ihan juhlatarjoiluihin en tätä leipoisi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Minttuinen mokkakakku
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: nelisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
kakkupohja:
130 g = 2 dl vehnäjauhoja
50 g = 1,25 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
175 g = 1,5 dl fariinisokeria
75 g voita tai margariinia
1 tl vaniljasokeria
1 suuri tai 2 pientä kananmunaa
1,25 dl maitoa
1 rkl vahvaa kahvia
 
täyte:
125 g = 2 dl tomusokeria
25 g voita tai margariinia
maitoa
piparminttuaromia
 
 
Aloita kakkupohjasta. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmuna(t) joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele vaahdon joukkoon maidon ja kahvin kera. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä rauhassa.
 
Täytä kakku. Sekoita voi ja tomusokeri murumaiseksi, lisää sopivasti maitoa. Mausta piparminttuaromilla maun mukaan. Leikkaa kakku kahtia ja aseta pohja tarjoiluastialle. Levitä puolet kreemistä kakun väliin ja loppu kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)