perjantai 5. helmikuuta 2016

Lakka-kinuskijuustokakku

Pakastintamme penkoessani törmäsin pakastusrasialliseen lakkoja. Halusin leipoa niistä jotain uutta ja erilaista, minkä ansiosta alla oleva resepti syntyi. Juustokakut ovat aina yhtä herkullisia liivatteettomana. Aluksi minua mietitytti yhdistää kakkuun vielä kinuskikastiketta, sillä täyte jähmettyy valkosuklaan ansiosta. Otin kuitenkin riskin ja lopputulos oli yllättävän hyvä! Kakku on kyllä makeaa muttei todellakaan liian.





 





Lakka-kinuskijuustokakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1 h + jähmettyminen yön yli
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 22 cm (irtopohja)vuoka voideltuna
 
suklaakakkupohja:
40 g voita tai margariinia
15 g tummaa suklaata
2 rkl öljyä
0,6 dl vettä
0,5 dl maustamatonta jogurttia (ranskankermakin käy)
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
 
kinuskikastike:
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
juustokakkutäyte:
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponea
100 g valkosuklaata
2 dl survottua lakkaa
 
koristeluun:
suklaarouhetta
keksinmuruja
 
 
Aloita leipomalla suklaakakkupohja. Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, jogurtti, kananmuna ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Keitä kinuskikastike. Kiehauta ainekset kattilassa samalla sekoittaen, keitä 5-10 minuuttia. Älä keitä kinuskia liikaa, sillä se jähmettyy jääkaapissa todella paljon. Jäähdytä.
 
Tee täyte. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se kelmulla. Aseta jäähtynyt kakkupohja takaisin vuokaan. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone, lakkasurvos ja valkosuklaasula. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Laita asettumaan jääkaappiin yön yli.
 
Viimeistele kakku. Nosta kakku varovasti kelmureunojen avulla pois vuoastaan. Irrota kelmut ja tasoittele kakun reunaa tarvittaessa. Levitä pinnalle kinuskikastike ja koristele suklaa- ja keksirouheella.

2 kommenttia:

  1. Jälleen herkullisen tuntuinen ohje! =D Se on varmaan jossain vaiheessa kokeiltava =D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)