keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Brownie-kakku

Sain idean kakkuun ns. brownie pizzasta. Tällä nimellä löytyy monia kakkuja/piirakoita, mutta omasta mielestäni nimi ei ole kovin kuvaava. Kaikesta huolimatta maku oli todella herkullinen. Tuorejuustolla maustettu kermavaahto ja marjat raikastivat suklaista brownieta juuri sopivasti. Tuoreet marjat olisivat ihanteellisia tähän, mutta pakastemarjoillakin pärjää. Niistä irtoaa hieman väriä, joten koristelu kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua.
 
Ps. Tsekkaa tämän päivän Maaseudun tulevaisuudesta blogini esittely!
 
 
 
 
 
 
 

Brownie-kakku
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 24 cm irtopohjavuoka voideltuna, pohjalle leivinpaperi

brownie:
85 g voita tai margariinia
170 g tummaa suklaata
0,6 dl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1,8 dl vehnäjauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria

täyte:
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
viinimarjoja

 
Leivo brownie. Sulata voi, suklaa ja kaakaojauhe samassa kulhossa joko vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa suklaaseos joukkoon hiljaisella nopeudella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Brownie saa jäädä hieman tahmeaksi keskeltä. Jäähdytä.
 
Viimeistele. Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Levitä kermavaahto jäähtyneen brownien päälle. Viimeistele kakku marjoilla juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)