keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Tomusokerihunnutettu suklaapiirakka

Halusin tehdä jonkin tomusokerilla koristeltavan leivonnaisen. Päädyin melko yksinkertaiseen suklaapiirakkaan. Leikkasin leivinpaperista ns. lumihiutaleen ja asettelin sen piirakan päälle. Hieman tomusokeria vielä, ja lopputulos oli nätti.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tomusokerihunnutettu suklaapiirakka
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20x26 cm vuoka leivinpaperilla vuorattuna
 
pohjataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
1 kananmuna

kuorrute ja koristelu:
80 g tummaa suklaata
10 g voita tai margariinia
2 rkl maitoa
tomusokeria


Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi, vesi ja kaakaojauhe kattilassa. Lisää voiseos, maito ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa. Käännä oikein päin ja jätä jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi.
Kuorruta piiras. Pilko tumma suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Kuumenna voi ja maito, lisää tummasuklaasulan joukkoon. Sekoita kunnes seos on tasaista. Levitä suklaakuorrute piiraan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa leivinpaperista lumihiutaletyyliin hieman piirakkaa pienempi neliö. Asettele se piirakan päälle ja sihtaa tomusokeria päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)