lauantai 30. tammikuuta 2016

Sydämellinen suklaakakku

Suklaakakkukahvit on oiva tapa viettää ystävänpäivää. Miltä kuulostaisi suklaakakku puolukkatäytteellä? Kakussa on perinteinen suklaakakkupohja, liivatteeton ns. mousse puolukoista ja kuorrutteena mascarpone-kermavaahtoa. Koristelin kakun suklaarouheella, kaakaojauheella, puolukoilla ja suklaasydämillä. Kakku ei ollut liian makea happamien puolukoiden ansiosta.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sydämellinen suklaakakku
  • riittävyys: noin 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1,5 h + passiivinen 1,5 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoka: sydänvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna

pohja:
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
 
kostutus:
0,75 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
 
täyte ja kuorrute:
50 g valkosuklaata
1 dl puolukkaa
2,5 dl flora vispiä
100 g mascarponea
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
koristeluun:
suklaarouhetta
kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata
25 g valkosuklaata
puolukoita
 
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon, kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä viitisen minuuttia, kumoa se sitten ja peitä vuoallaan. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Täytä kakku. Survo puolukat ja sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone. Ota hieman vajaa puolet sivuun kuorruttamista varten, mausta se sokereilla. Sekoita lopun vaahdon joukkoon puolukkasurvos ja valkosuklaasula. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Kostuta pohjat ja levitä täyte väliin. Levitä loppu kermavaahto kakun päälle, nosta jäähtymään jääkaappiin.
 
Viimeistele. Sulata valko- ja tumma suklaa eri astioissa. Lusikoi molemmat pakastuspussien kulmiin. Leikkaa kulmasta pala pois ja pursota pienehköjä sydämiä (2 per suklaa) leivinpaperin päälle. Nosta jähmettymään pakastimeen. Levitä loppu tumma suklaa levyksi leivinpaperin päälle, kokona noin 8x8 cm. Nosta pieneksi hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa alkaa aavistuksen jähmettyä. Taivuta sitten rullalle, kiinnitä esim. klemmarilla ja nosta pakastimeen kovettumaan.
 
Ripottele kakun reunoille suklaarouhetta ja sihtaa päälle tummaa kaakaojauhetta. Asettele jähmettyneet suklaakoristeet ja puolukat kakulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)