tiistai 19. tammikuuta 2016

Puolukka-suklaamuffinit

Tämä resepti syntyi maanantai-illan makeahimossa. Niin maito-, valko- kuin tummakin suklaa sopii puolukkaan todella hyvin. Päädyin tällä kertaa maitosuklaaseen, sillä taikina itsessään ei ole kovin makea. Maitosuklaahiput olivatkin ihana lisä puolukkamuffineihin! Vinkkinä voin kertoa, että muffinit voi viimeistellä laittamalla uunituoreiden ja vielä kuumien muffineiden päälle muutaman suklaahipun. Useimmiten ne tuppaavat upota pois pinnalta paiston aikana, mutta tällä tyylillä niistä tulee vieläkin aavistuksen herkullisemman näköisiä.




 


 
Puolukka-suklaamuffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: jääkaapissa kolmisen päivää
  • vuoat: 12 paperista tai silikonista muffinivuokaa
 
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisleseitä tai -hiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl puolukoita
60 g maitosuklaahippuja
 
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa puulastalla. Lisää sokeri ja öljy. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää kananmunaseokseen. Sekoita lopuksi varovasti puolukat ja suklaarouhe joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)