maanantai 4. tammikuuta 2016

Piparipohjainen sitruunajuustokakku

Halusin käyttää loput piparit ja juustokakku tuli ensimmäisenä mieleen. Ei varmaankaan tule yllätyksenä, että lopputulos on liivatteeton? Päädyin valkosuklaa-sitruunatäytteeseen mikä olikin sopivan makea - sitruunan ansioista juuri sopiva. Kakusta tuli melko matala joten pienempikin vuoka sopisi.
 
 
 
 
 
 
 
Piparipohjainen sitruunajuustokakku
  • riittävyys: noin 8-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 6 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 20-22 cm vuoka kelmulla vuorattuna
 
pohja:
200 g pipareita
80 g voisulaa
 
täyte:
2,5 dl flora vispiä
2 rkl sitruunamehua
200 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata sulatettuna
 
koristeluun:
suklaarouhetta
mantelilastuja
 
 
Murskaa piparit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimella. Sekoita joukkoon voisula ja painele kakkuvuoan pohjalle. Vaahdota flora vispi, vatkaa joukkoon sitruunamehu ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa joukkoon myös tuorejuusto ja valkosuklaa hiljaisella teholla. Levitä piparipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 h.
 
Nosta kakku varovasti pois vuoasta kelmujen avulla ja irrota kelmut. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)