perjantai 15. tammikuuta 2016

Pehmoinen omenakakku

Kylmän tuulen puhaltaessa ulkona idea sohvalle jäämisestä houkuttaa. Täydellinen perjantai-ilta voi tarkoittaa vilttiin käpertymistä lämpimän juoman ja kakkupalan kera. Hyvä kirja vielä käteen ja viikon murheet unohtuvat.
 
Tämä superpehmoinen omenakakku on juuri sitä, mitä jokainen meistä joskus tarvitsee. Parhaassa tapauksessa uunituoreen leivonnaisen viereen voi pyöräyttää pallon vaniljajäätelöä ja lisätä koko komeuden päälle vielä kinuskikastiketta.
 
 
 
 
 
 
 
 
Pehmoinen omenakakku
  • riittävyys: noin 8-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: viitisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 22 cm vuoka voideltuna, pohjalle leivinpaperi
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 omenaa viipaloituna
0,5-1 dl raesokeria
50 g voita
 
Vaahdota munat, sokeri ja suola kuohkeaksi ja vaaleaksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Asettele taikinan päälle omenaviipaleet ja ripottele raesokeri. Viimeistele voilastuilla. Paista 200 asteessa noin 30 min kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä rauhassa. Kumoa kakku ja käännä se sitten oikein päin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)