sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Nimpparellikakku

Huomenna on nimipäiväni, ja se onkin täydellinen syy kakkuun. (Aivan kuin en niitä ilman syytä leipoisikaan...) Olen törmännyt netissä toinen toistaan ihanampiin nonparelli-kakkuihin ja halusin itsekin kokeilla. Ei kauaa tarvinnut miettiä koristelua nimppari-nonparellikakkuuni - yksinkertaista ja kivan näköistä.
 
 
 
 


 
 
 
 
Nimpparellikakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu pelti

pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte ja kuorrute:
4 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl mansikoita
2 dl puolukkaa
1 rkl sokeria
 
koristeluun:
nonparelleja
 
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
 
Kokoa kakku. Leikkaa pohjasta kuusi noin 18-20 cm palaa. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon sokerit. Jätä kolmasosa kuorruttamista varten. Survo marjat ja makeuta sokerilla. Kakun voi koota sopivan kokoiseen astiaan mutta se ei ole välttämätöntä. Kostuta pohjat ja levitä kermavaahtoa sekä marjasurvosta päälle. Nosta vetäytymään jääkaappiin.
 
Viimeistele. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Levitä loppu kermavaahto päälle. Koristele nonparelleilla.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)