torstai 28. tammikuuta 2016

Mustikka-crumblekakku

Törmäsin taivaallisen näköiseen mustikkakakkuun täällä. Ainut pieni mutka matkassa oli kakkuvuokavarastoni, sillä en omista reseptille sopivaa vuokaa. Päädyin kuitenkin pari senttiä isompaan, ja hyvin onnistui. Ainut miinus oli hieman alkuperäistä matalampi kakku. Toinen probleema tuli vastaan tätä blogi tekstiä kirjoittaessa: miten crumblen voi suomentaa fiksusti? Tylsien suomennosyritysten jälkeen kakun nimi sai luvan kelvata suomenglannilla - ajatuksen kait ymmärtää jokainen.
 
 
 
 
 



Mustikka-crumblekakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1,5 h
  • säilyvyys: 4-5 päivää jääkaapissa
  • vuoka: 20-22 cm kakkuvuoka voideltuna, pohjalle leivinpaperi

kakkutaikina:
175 g = 2 dl sokeria
4 rkl öljyä
1 iso kananmuna
1,2 dl maitoa
225 g = 3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl (jäisiä) mustikoita

crumble:
50 g voisulaa
50 g = 1 dl vehnäjauhoja
100 g = reilu 1 dl fariinisokeria (tai tavallista)
0,5 tl kanelia


Vaahdota sokeri, öljy ja kananmuna kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maito hiljaisella teholla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan. Lisää viimeisenä mustikat. Sekoita crumblen ainekset keskenään ja lisää tarvittaessa enemmän jauhoa. Kaada taikina vuokaan ja ripottele crumble päälle. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Jäisiä mustikoita käytettäessä paistoaika on luonnollisesti hieman pidempi. Kakun kypsyyden voi kokeilla tikkutestillä - tikkuun ei tartu enää taikinaa kakun ollessa valmis.

1 kommentti:

  1. Kokeiltu...suosittelen. (laitoin sivullesi linkin, tulossa ensi viikolla tätä ohje sitten)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)