sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Mascarpone-suklaakakku marjoilla

Halusin tehdä ihanan suklaisen kakun mummuni syntymäpäiväillalliselle. Päädyin suklaiseen kakkupohjaan mutta halusin silti raikkaan täytteen. Päähän virtaavia ideoita seuraten kakkuun syntyi mascarponevaahto ja mansikka-mustikkasurvos. Päälle suklaaganachea ja runsaasti marjoja... Omasta suklaaganachestani tuli hieman liian löysää, joten ohjeessa onkin nyt hieman paksumman kuorrutteen ohje.








Mascarpone-suklaakakku marjoilla
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoka: noin 22 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna

pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
 
täyte ja kuorrute:
3 dl vispikermaa
250 g mascarponea
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
2 dl mansikoita
 
suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
0,75 dl kuohukermaa
 
koristeluun:
mustikoita
mansikoita
 
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
 
Kokoa kakku. Leikkaa pohjasta neljä noin 18-20 cm palaa. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone ja sokerit. Jätä kolmasosa kuorruttamista varten. Survo marjat. Kakun voi koota sopivan kokoiseen astiaan mutta se ei ole välttämätöntä. Kostuta pohjat ja levitä mascarponevaahtoa sekä marjasurvosta päälle. Nosta vetäytymään jääkaappiin.
 
Viimeistele. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Rouhi kuorrutteen tumma suklaa. Kuumenna kerma mutta älä kiehauta, kaada suklaan joukkoon. Anna olla sekoittamatta. Kuorruta kakun reunat lopulla mascarponevaahdolla. Sekoita suklaakuorrute tasaiseksi. Jos rakenne on kovin löysä, anna sen jähmettyä ja jäähtyä tarpeeksi. Kaada ganache kakun päälle, auta valumaan reunoille. Laita jähmettymään jääkaappiin. Koristele ennen tarjoilua marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)