torstai 21. tammikuuta 2016

Mansikkasydän

Ystävänpäivään on vielä hetki aikaa, mutta ajatukseni päätyivät jo vaaleanpunaiseen sydänkakkuun. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja pian ajatus olikin jo toteutunut. Kakussa on ihanan pehmoinen vaniljapohja ja päällä mansikkatomusokerista tehty kreemi.








Mansikkasydän
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: sydänvuoka huolellisesti voideltuna
 
pohjataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
0,5 dl maitoa
1 kananmuna

mansikkakreemi:
300 g mansikkatomusokeria
40 g voita tai margariinia
maitoa

koristeluun:
nonparelleja
hopeaa kakkukimalletta


Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää voiseos, maito ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa. Käännä oikein päin ja jätä jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi.
 
Kuorruta piiras. Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon maitoa vähän kerrallaan, kunnes kreemi on levittyvää mutta silti paksua. Levitä kakun päälle. Viimeistele nonparelleilla ja kimalteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)