perjantai 8. tammikuuta 2016

Lumihiutalekakku

Älyttömän helppo ja kaunis kakku talvisiin kahvihetkiin! Tämä kakku syntyi mitä kaapista löytyy -periaatteella mutta lopputulos ei ollut ollenkaan hassumpi. Näitä sekoita ja paista -ohjeita tarvitaan aina, ja tämän kakun paistaminenkin tapahtuu nopeasti.







Lumihiutalekakku
  • riittävyys: noin 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin neljä, viisi päivää jääkaapissa
  • vuoka: pieni lumihiutalevuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
kakkutaikina:
1 kananmunaa
1,25 dl sokeria
65 g voita tai margariinia sulatettuna
0,7 dl kermaa tai maitoa
1,7 dl vehnäjauhoja
1 ml soodaa
1 ml leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 tl kaakaojauhetta
kuorrute ja koristelu:
noin 2-3 dl tomusokeria
vettä
nonparelleja
(hopeaa kimalletta)
 
 
Leivo kakku. Sekoita kaikki ainekset. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä viitisen minuuttia, kumoa ja jäähdytä täysin.
 
Koristele kakku. Sekoita tomusokerista ja vedestä sopivan notkea kuorrute ja levitä se kakulle. Koristele heti nonparelleilla. Voit halutessasi viimeistellä kakun vielä kimalteella kuorrutteen hieman kovetuttua.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)