tiistai 12. tammikuuta 2016

Kinuskipiiras ilman uunia

Tälle ihanalla herkulle oli vaikea keksiä nimeä. Kyseessä on kuitenkin ilman uunia valmistuva helppo ja nopea leivonnainen suklaisella keksipohjalla sekä kinuski-kermatäytteellä. Lisäsin kermavaahdon mukaan rahkaa tuomaan raikkautta muuten makeaan leivonnaiseen.
 
 
 
 


 
 
 
 
 
Kinuskipiiras ilman uunia
  • riittävyys: noin 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: pienehkö noin 20 cm irtopohja- tai piirakkavuoka voideltuna
 
keksipohja:
150 g suklaakeksejä tai digestivekeksejä + 1 rkl kaakaojauhetta
65 g voisulaa
 
kinuskitäyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
 
rahka-kermavaahto:
2 dl kermaa
250 g maitorahkaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
koristeluun:
suklaarouhetta
mantelilastuja
 
 
Aloita kinuskista. Kuumenna ainekset kattilassa kiehuvaksi samalla sekoittaen. Keitä puoliteholla 5-10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes seos on hieman paksuuntunut. Jätä kuitenkin tarpeeksi löysäksi, sillä kinuski jähmettyy jäähtyessään. Jäähdytä rauhassa, laakealla lautasella jäähtyy nopeasti.
 
Tee piiras. Sekoita keksipohjan ainekset ja painele seos vuokaan. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon maitorahka ja mausta sokereilla. Levitä vaahto kinuskin päälle. Viimeistele piiras suklaarouheella ja mantelilastuilla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)