maanantai 25. tammikuuta 2016

Kinuskinen omena-pähkinäkääretorttu

Tein viime viikonloppuna kinuskisen kääretortun. Leivoin sitä varten vaalean pohja ja täytin kinuskilla, kermavaahdolla, omenahillolla ja suolapähkinärouheella. Kääretorttu hävisi niin nopeasti, etten edes ehtinyt maistamaan sitä itse! Makua kuitenkin kehuttiin - ja paljon - joten ehkä voin luottaa reseptin herkullisuuteen...


 





Kinuskinen omena-pähkinäkääretorttu
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
 
kinuskikastike:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
 
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
noin 0,5-1 dl omenahilloa
1,5 dl vispikermaa
0,5 dl suolapähkinöitä


 
Aloita kinuskikastikkeesta. Kuumenna ainekset kattilassa kiehuvaksi. Keitä kinuskikastiketta noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski on hieman paksuuntunut. Älä kuitenkaan keitä liikaa! Jaa kinuski kahteen kulhoon. Jäähdytä rauhassa.

Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota peltiä vasten ollut leivinpaperi kääretortusta. Laita leivinliina pohjan päälle ja rullaa pohja tiukaksi rullaksi. Näin kääretorttu ei halkeile täytön jälkeen rullattaessa. Anna jäähtyä rauhassa.

Täytä kääretorttu. Vaahdota kerma, rouhi suolapähkinät. Avaa rullattu kääretorttu, levitä päälle omenahillo ja kerma. Valuta päälle puolet kinuskikastikkeesta ja viimeistele suolapähkinöillä. Rullaa kääretorttu ja laita asettumaan hetkeksi kylmään.
 
Viimeistele. Lämmitä tarvittaessa loppua kinuskikastiketta juoksevammaksi. Koristele kääretorttu valuttamalla kinuskikastiketta päälle.

6 kommenttia:

  1. Tässä olikin vähän erilainen kääretortun ohje....voisin tehdä tälläisen töihin...tosin omenahillo pitäänee vaihtaa....allergian takia. Mutta kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos resepti inspiroi! Veikkaisin että puolukkahillokin voisi sopia aika hyvin :)

      Poista
    2. Kokeiltu ja maistettu...hyvää tuli! Laitoin sivullesi linkin (itse asiassa laitan toisenkin linkin, mutta nämä ohjeet tulee sivuilleni muutaman pvän kuluttua =D ) jos joku haluaa käydä sivuillasi ihailemassa tekeleitäsi.

      Poista
    3. Hyvä että maistui, kiitos kehuista! :)

      Poista
  2. Tätä on pakko kokeilla jossain vaiheessa, vaikka aina epäonnistunkin kääretorttupohjan pyörittämisessä (repeää)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repeämistä voi ainakin yrittää ehkäistä rullaamalla heti uunista tullut kääretorttu jäähtymään. Sitten täyttäessä avaa rullan, levittää täytteet ja rullaa uudelleen. :) Ja reilusti kinuskia päälle niin virheet peittyy...

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)