lauantai 2. tammikuuta 2016

Hieman raikkaampi täytekakku

Joulun ja uuden vuoden jälkeen monet siirtyvät ainakin hetkeksi viettämään kevyttä elämää. Pohdiskelinkin juuri, millaisen "kevyemmän" täytekakun tekisin. Ainahan on syytä tehdä kakku! Ehkä tämä oli pitkän lomani kunniaksi tai etukäteen tehty loppiaiskakku... Tai sitten vain leivontainnon synnyttämä muuten vaan -kakku. Päädyin tekemään tähän "kevyeen" kakkuun vaalean sokerikakkupohjan ja laittamaan väliin naapureilta saatua viinimarja-mansikkahilloa sekä perinteistä rahka-kermavaahtoa. Kevyt kakku vaihtuikin huomaamattani vain raikkaaksi, kyllähän kakun nyt kunnollinen pitää olla! Ei silti, lopputulokseen olin kovinkin tyytyväinen. Pelkistetty ulkonäkö ja raikas maku miellyttivät ainakin minua.
 
Viinimarja-mansikkahilloa on tietenkin vaikea saada jos ei itse halua sitä tehdä, mutta sen voi korvata survomalla viinimarjoja mansikkahillon joukkoon.
 
 
 
 
 
 
 
Viinimarja-mansikkakakku
  • riittävyys: noin 8-10 pala
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1 h + passiivinen 1 h 30 min
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvulla suojattuna
  • vuoka: korkea 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
kakkupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
kostutus:
0,75 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
 
täyte ja kuorrute:
viinimarja-mansikkahilloa
2,5 dl flora vispiä
250 g maitorahkaa
2-3 rkl sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
 
koristeluun:
pari palaa tummaa suklaata
pakastemarjoja
muutama viinirypäle
 
 
Aloita kakkupohjasta. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti käännellen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä.
 
Kokoa kakku. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka. Mausta sokereilla ja ota puolet sivuun kuorruttamista varten. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Laita alin pohja tarjoiluastialle, kostuta. Levitä päälle hilloa ja kolmasosa kermasta. Täytä kakku näin. Levitä sivuun otettu kermavaahto kakun reunoille ja päälle.
 
Viimeistele kakku. Sulata suklaa ja lusikoi se pakastuspussin kulmaan. Leikkaa kulmasta pieni pala pois ja pursota kakulle suklaaraitoja. Viimeistele puolitetuilla viinirypäleillä ja marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)