lauantai 23. tammikuuta 2016

Brandy-rullat

Törmäsin internetin syövereissä ihanaan ideaan. Ns. brandy snaps ovat miltei kuin rullattuja kauralastuja, joiden sisään pursotetaan mascarponevaahtoa. Täyte maustetaan brandylla tai konjakilla. Ohje näytti todella lupaavalta, joten päätin kokeilla sitä. Tein osaan rullista alkoholittoman täytteen päästäkseni itsekin maistamaan. Nämä pitsirullat maistuivat aivan ihanilta! Vanhempanikin kehuivat konjakki-versioita, joten lopputulos oli todella onnistunut.
 
 
 
 
 
 
Brandy-rullat 
  • riittävyys: noin 10 rullaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: pelkät keksit säilyvät muutaman päivän jääkaapissa, täytettyinä 1-2 päivää
 
taikina:
50 g voita
50 g = 0,5 dl sokeria
50 g = 0,4 dl vaaleaa siirappia
50 g = 0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl inkivääriä

täyte:
1,5 dl kermaa
150 g mascarponea
1 tl vaniljasokeria
2 tl sokeria
(1-2 tl brandya tai konjakkia)


Aloita kekseistä. Sulata voi paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää sokeri ja siirappi ja keittele lastalla hämmentäen kunnes sokeri on sulanut. Sekoita kuivat aineet joukkoon ja nosta pois liedeltä. Lusikoi taikina reilun ruokalusikallisen kokoisiksi nokareiksi kahdelle pellille. (Minulla 5 kpl molemmille pelleille.) Jos taikina ehtii jäähtyä ja jähmettyä, taputtele taikinanokareita kädellä matalammaksi. Paista pelti kerrallaan 200 asteessa noin 5-10 minuuttia, kunnes keksit ovat levinneet ja tulleet kullanruskeiksi. Anna keksien jäähtyä 1-2 minuuttia jotta niihin pystyy koskemaan. Kierrä keksit nopeasti rullalle noin 1 cm halkaisijaltaan olevan esim. kauhanvarren ympärille. Anna jäähtyä.
 
Täytä rullat. Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon mascarpone ja sokerit. Mausta halutessasi brandylla. Lusikoi täyte pursotinpussiin ja pursota täyte rulliin.

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköisiä...Ja varmaan maistuu hyviltäkin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)