maanantai 28. joulukuuta 2015

Mansikka-sitruunakakku uudeksi vuodeksi

Halusin tehdä uuden vuoden viettoon sopivan kakun ja päädyin naked cake -tyyliin. Nämä "nakukakut" ovat olleet muotia jo jonkin aikaa, joten ehkä olen vähän myöhässä. Toisaalta itse juuri rakastan tällaisia ronskilla otteella tehtyjä kakkuja. Kakun voi helposti tehdä vaikka jo edellisenä päivänä ja on muutenkin helppo valmistaa.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mansikka-sitruunakakku
  • riittävyys: noin 6 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 2 h + passiivinen 2-3 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoka: noin 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
  • vinkki: kaksinkertaista ainekset ja tee 22 cm vuokaan

pohja:
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

kostutus:
0,5 dl mansikkamehua, laimennettua sitruunamehua, maitoa tms

täyte:
2 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata
1 rkl sitruunamehua
0,5 dl mansikkasurvosta
 
kuorrute:
75 g valkosuklaata
1 rkl kuohukermaa

koristeet:
pari palaa tummaa suklaata
nonparelleja
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon, kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä viitisen minuuttia, kumoa se sitten ja peitä vuoallaan. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Täytä kakku. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon valkosuklaa. Jaa täyte kahtia, sekoita toiseen puoliskoon sitruunamehu ja toiseen mansikkasurvos. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta ja täytä kakku - mansikkatäyte toiseen ja sitruunatäyte toiseen väliin.
Viimeistele. Sulata valkosuklaa, kuumenna kerma. Sekoita kerma suklaan joukkoon. Levitä kuorrute kakun päälle ja auta leviämistä esimerkiksi (paletti)veitsellä. Koristele rouhitulla suklaalla ja nonparelleilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)