keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Luukku 9 - Liukuvärjätty mustikkakakku

Tämän kauniin kakun juju on liukuvärjätyssä kuorrutteessa. Kuorruttaminen on helppo tehdä, mutta lopputuloksesta tulee upea. Kakun täytteenä on herkullinen mustikkatäyte sitruunalla ja valkosuklaalla höystettynä. Kakkua leikatessa paljastuu yllätys - kakun kerrokset ovat väärinpäin. Alempana tarkat ohjeet tämän herkullisen kakun valmistamiseen.











 
Liukuvärjätty mustikkakakku
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1-2 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
 
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
3,5 dl vispikermaa
puolikkaan sitruunan mehu (2-3 rkl)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl mustikoita
50 g valkosuklaata
1-2 rkl sokeria
 
kuorrute:
puolet sitruuna-kermavaahdosta
1-2 rkl sokeria
sinistä ja punaista elintarvikeväriä
 
koristeluun:
nonparelleja
 
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota peltiä vasten ollut leivinpaperi kääretortusta. Peitä leivinliinalla ja anna jäähtyä täytteen teon ajan.
 
Kokoa kakku. Sulata valkosuklaa, survo mustikat. Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa kermavaahdon joukkoon sitruunamehua ruokalusikallinen kerrallaan. Ota puolet vaahdosta syrjään kuorruttamista varten. Sekoita loppuun kermavaahtoon tuorejuusto, mustikkasurvos ja valkosuklaasula. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa sokeria.
 
Leikkaa kääretorttupohja kolmeen osaan pitkän sivun suuntaisesti. Jaa mustikkatäyte kolmelle suikaleelle ja levitä tasaiseksi. Rullaa ensimmäinen kääretorttusuikale ja nosta rulla tarjoilulautasen päälle. Rullaa toinen suikale ensimmäisen ympärille ja sitten vielä kolmaskin. Laita jääkaappiin kuorrutteen teon ajaksi.
 
Viimeistele kakku. Mausta loppu kermavaahto sokerilla ja jaa kolmeen osaan. Jätä yksi osa valkoiseksi. Värjää toinen vaaleansiniseksi lisäämällä sopivasti värejä ja kolmas vielä edellistä tummemmaksi. (Väristä tulee sinisempi jos lisää myös hieman punaista väriä, ainakin tomuväreillä värjättynä pelkällä sinisellä värillä tulee vain turkoosia.) Levitä tummin kuorrute kakun alareunaan, levitä sen yläpuolelle vaaleansininen ja kakun päälle valkoinen kuorrute. Tasoittele kuorrutteen pinta tasaiseksi palettiveitsellä ja sotke värien rajoja, kunnes niitä ei varsinaisesti erota. Viimeistele kakku väreihin sopivilla nonparelleilla.

3 kommenttia:

  1. Hei, satuinpas eksymään tänne kun itsekin teen parhaillaan samantapaista kakkua. Jääkaapissa odottaa tällä hetkellä varsinainen kakkuhirviö - tein nimittäin kakun kahdesta pellillisestä ja jaoin kummatkin vain puoliksi. Olisi pitänyt tajuta että noin 15cm korkea kakku on jo vähän liiankin korkea, kun leveyttä kakulla on saman verran :D Onneksi kakkukuvun ja vahvan kelmutuksen avulla sain kakun leviämään ja madaltumaan jonkun verran. Ihan mielenkiinnosta, osaatko yhtään arvioida minkä kokoinen tämä kakku oli? Taisi ne 10 annosta olla melko pieniä? Itselle tulee 10-15 raavasta miestä syömään ja pelkään nykyisenkin kakun riittävyyttä :D

    VastaaPoista
  2. Ohhoh tuli varmaan korkea kakku! :D Mittailin tarjoilulauatasesta että oli halkaisijaltaan varmaan 16-17 cm ja korkeudeltaan ja korkeus about 10 cm. Palat oli ainakin meille sopivan kokoisia, mutta kakun riittävyys riipppuu niin paljon syöjistä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja korkeudeltaan ja korkeus :D vähän näköjään unelias kirjoittaja...

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)