tiistai 8. joulukuuta 2015

Luukku 8 - Pähkinäbrownies

Brownieita ehtii tehdä arki-iltanakin. Tarjoile ne lämpiminä jäätelön kera tai jääkaappikylminä pelkällään.
 
 
 
 
 
 
 
 
Pähkinärownies
  • riittävyys: 16 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 40 min + jäähtyminen
  • säilyvyys: ainakin nelisen päivää jääkaapissa tiiviissä astiassa
  • vuoka: noin 33x25 cm vuoka leivinpaperilla vuorattuna / voideltuna
 
200 g tummaa suklaata
175 g voita tai margariinia
325 g = 3,75 dl sokeria
130 g = 2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
50 g pähkinärouhetta
 
koristeluun:
tomusokeria
 
 
Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Lisää jauhot ja sekoita ainekset kunnolla sekaisin. Lisää munat ja sekoita, kunnes taikina on paksua ja sileää. Kääntele lopuksi joukkoon pähkinärouhe. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista taikinalevyä uunissa 30-35 minuuttia, kunnes pinta halkeilee mutta sisus on vielä pehmeää. Älä paista liikaa, jotteivat reunat kuivu. Anna jäähtyä kokonaan ja koristele sitten tomusokeria sihtaamalla. Levy on helpoin leikata leivoksiksi jääkaappikylmänä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)