maanantai 7. joulukuuta 2015

Luukku 7 - Piparkakkutalo purkissa

Tässä ihana vinkki perinteiseen piparkakkutaloon! Tänä vuonna halusin jotain erilaista, joten piparkakkutalomme muotoutui miniversioksi lasipurkissa. Laitoin mukaan vielä pienen kuusen ja hevosen. Purkin pohjalle laitetaan tavallista sokeria. Purkin päälle vielä pingotettu valkoinen lautasliina juuttinarulla kiinni.
 
Purkkini leveys on 12 cm ja piparkakkutalo juuri sinne mahtuva. Kannattaa ottaa huomioon, että piparit hieman turpoavat ja kasvavat paistettaessa. Tein talon ns. vapaalla kaavalla suunnitellen siitä itseni näköisen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Piparkakkutalo purkissa
 
pikeeriä (kaupasta tai itse tehden)
nonparelleja
sokeria
 
purkki, lautasliina ja narua/nauhaa
 
 
Tee taikinasta purkkiisi sopiva talo: kaksi päätyseinää, kaksi sivuseinää, kaksi kattopalaa ja ovi. Tee myös pieni hevonen ja kuusi tai muu haluamasi piparikoriste. Paista ja jäähdytä piparit. Koristele piparit haluamallasi tavalla ja anna kuivua.
 
Sulata sokeri, kokoa piparkakkutalo. Asettele purkin pohjalle reilu kerros sokeria. Laske piparkakkutalo ja piparit varovasti purkkiin. Viimeistele asettelemalla lautasliina "kanneksi" ja sitomalla naru purkin yläreunaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)