sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Luukku 6 - Itsenäisyyspäiväkakku

Hyvää itsenäisyyspäivää!







Itsenäisyyspäiväkakku
  • riittävyys: noin 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1,5 h + passiivinen 2-3 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoka: noin 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
  • vinkki: kaksinkertaista ainekset ja tee kakku 22 cm vuokaan (paisto n. 30 min)
 
pohja:
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
kostutus:
0,5 dl maitoa + vaniljasokeria
 
täyte:
2,5 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mustikkahilloa
 
koristeluun:
noin 400 g valkoista sokerimassaa
sinistä elintarvikeväriä
(hopeaa kakkukimalletta)
 
 
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon, kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä viitisen minuuttia, kumoa se sitten ja peitä vuoallaan. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Täytä kakku. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljalla. Ota kolmasosa sivuun. Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta ja täytä kermavaahdolla mustikkahillolla. Levitä sivuun otettu kermavaahto kakun päälle.
 
Tee ensin valkoisesta sokerimassasta kuusia kuivumaan. Muotoile kartioita ja leikkaa niihin saksilla lovia. Jätä kovettumaan. Värjää 300 g sokerimassaa siniseksi. Kauli sokerimassa ohueksi ja nosta kakun päälle. Laskosta alareunaa ja jätä ryppyjä. Lisää tarvittaessa vielä muutama ylimääräinen laskos. Tee valkoisesta sokerimassasta nauha ja nosta se kakun päälle. Tee myös siniristilippu. Aseta koristeet kakun päälle ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)