lauantai 5. joulukuuta 2015

Luukku 5 - Kostea omenakuivakakku

Tämä ihana kuivakakku on kuulunut vakioresepteihini jo kauan. Jostain syystä resepti on jäänyt laittamatta tänne, mutta nyt onneksi saadaan se korjattua.
 
 
 
 
 
 
 
Kostea omenakuivakakku
  • riittävyys: noin 15-20 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1-2 h
  • säilyvyys: likemmäs viikon jääkaapissa
  • vuoka: rengasvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
kakku:
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl kanelia
3 dl omenaraastetta
1 dl maitoa
 
kuorrute:
1-2 dl tomusokeria
maitoa tai vettä
 
 
Aloita kakkupohjasta. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon omenaraasteen ja maidon kera. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa 55-60 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa.
 
Sekoita tomusokerin joukkoon sopivasti nestettä ja valuta kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)