perjantai 4. joulukuuta 2015

Luukku 4 - Pieni minttu-suklaapiirakka

Samassa makumaailmassa liikutaan kuin ensimmäisessäkin luukussa, mutta mielestäni minttu ja suklaa sopivat vaan niin ihanasti yhteen. Ja niiden yhdistelmä sopii ihanasti jouluun. Pieni minttupiirakka on sopiva joululahjaksi ja säilyykin melko hyvin. Itse annoin tällaisen jo isänpäivälahjaksi.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 Pieni minttu-suklaapiirakka
  • riittävyys: noin 4-6 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 16 cm halkaisijaltaan oleva vuoka - pohjalle leivinpaperia ja reunat voideltuna sekä korppujauhotettuna
  • vinkki: kaksinkertaista ainekset ja tee noin 20-22 cm vuokaan
 
pohjataikina:
1,25 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
50 g voita tai margariinia
0,5 dl vettä
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
puolikas kananmuna
 
täyte:
1 dl tomusokeria
20 g voita tai margariinia
(maitoa)
0,5 tl piparminttuaromia
vihreää elintarvikeväriä
 
kuorrute:
60 g tummaa suklaata
2 tl öljyä
 
koristeluun:
sokerimassalehtiä
  
 
Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi, kaakaojauhe ja vesi kattilassa. Lisää voiseos, maito ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa. Käännä oikein päin ja jätä jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi.
 
Tee täyte. Sekoita tomusokeri ja voi sekaisin, lisää tarvittaessa maitoa jos seos on jäykkää. Mausta mintulla ja värjää vihreäksi. Levitä piirakan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
 
Viimeistele. Sulata suklaa, sekoita joukkoon öljy. Levitä suklaaseos minttutäytteen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ja viimeistele sitten lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)