torstai 3. joulukuuta 2015

Luukku 3 - Puolukka-banaanitrifle

Trifle sopii täydellisesti jälkiruoaksi (ja oikeastaan iltapalaksikin). Trifle tehdään yleensä ylimääräisistä kakunrippeistä, mutta meillä ei niitä pahemmin jää. Siksi täytyy aina leipoa uusi pohja trifleä varten. Se ei kuitenkaan paljoa haittaa kun on näinkin ihana herkku kyseessä! Tällä kertaa laitoin täytteeksi banaania, puolukoita ja valkosuklaa-rahkavaahtoa.
 
Ps. Enää kolme viikkoa jouluun...






 

 
 
Puolukka-banaanitrifle
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen väh. 3 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti + korkea astia (minulla korkeus 15 cm, halkaisija 14 cm)
 
 
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
2,5 dl flora vispiä
250 g maitorahkaa
75 g valkosuklaata
1 banaani
5 dl puolukoita
noin 2 rkl sokeria
 
koristeluun:
puolukoita
suklaarouhetta
 
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
 
Kokoa trifle. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon maitorahka ja suklaa. Viipaloi banaani. Survo puolukat ja mausta sokerilla. Leikkaa kääretorttupohjasta astian pohjan kokoisia paloja, käytä myös rippeet. Minä sain 6 enemmän tai vähemmän ehjää pohjapalaa. Aseta kerros kakkupohjaa vuokaan, päälle täytteitä. Kokoa trifle näin. Viimeistele ylin kerros rahkavaahdolla ja puolukoilla sekä suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)