keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Luukku 23 - Omenoffee

Tässä vielä todella helppo resepti, jos joululeivonnaiset ovat vielä hukassa. Kyseessä on omenoffee eli toisin sanoen omena-kinuskipiirakka.
 
Meillä kotona on ollut koko päivän uuni kuumana. Tällä hetkellä peruna-, porkkana- ja lanttulaatikot ovat parvekkeella jäähtymässä ja creme brulee uunissa. Sitten vielä lihapullat ja jouluruoat alkavat olla valmiina...
 
 
 
 
 
 
 
 
Omenoffee
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + kinuskin jäähtyminen
  • säilyvyys: päivän, maksimissaan pari jääkaapissa
  • vuoka: 24 cm irtopohjavuoka, pohjalle leivinpaperi
 
 
kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
 
keksipohja:
200 g digestivekeksejä
80 g voita tai margariinia
 
täyte:
2,5 dl vispikermaa
2 omenaa
1 rkl sokeria
1 rkl vettä
 

Aloita kinuskista. Sekoita kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Pienennä lämpöä noin puoliteholle, ja keitä kinuskia välillä sekoitellen 5-10 minuuttia. Kinuskista ei ole tarkoitus tulla kovaa toffeeta, vaan pehmeää kinuskikastiketta. Anna kinuskin jäähtyä rauhassa.
 
Valmista täytteen omenahilloke. Viipaloi omenat ja keitä niitä sokerin ja veden kanssa pienellä lämmöllä. Ota kattila pois levyltä omenoiden pehmennyttyä ja survo tasaiseksi.

Tee keksipohja. Jauha keksit hienoksi muruksi joko tehosekoittimella tai muovipussin sisällä kaulimella lätkien. Sulata voi ja lisää keksimurskan joukkoon. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle ja noin sentin verran reunoille.

Viimeistele. Vaahdota kerma. Levitä keksipohjan päälle reilu puolet kinuskista, omenahilloke ja kermavaahto. Vedä lastalla vuoan ja keksipohjan väli varovasti irti joka puolelta. Vedä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle ja leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Viimeistele lopulla kinuskikastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)