tiistai 22. joulukuuta 2015

Luukku 22 - Puolukka-suklaakakku

Viime hetken reseptejä - tällä kertaa kyseessä on puolukka-suklaakakku. Kakkupohja on hieman tavallista täytekakkupohjaa tiiviimpi, mutta sopii ehkä juuri siksi niin hyvin puolukan ja kermavaahdon kera.








Puolukka-suklaakakku
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 45 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
kakkupohja:
35 g voita tai margariinia
2,25 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 tl soodaa
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa
1 kananmuna
0,75 dl kuumaa kahvia
 
täyte ja kuorrute:
2,5 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
120 g = 2 dl puolukoita
0,6 dl hillosokeria
3 rkl vettä
 
koristeluun:
puolukoita
suklaahippuja
 
 
Aloita kakkupohjasta. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito, muna ja kahvi. Vatkaa taikina sähkövatkaimella sileäksi (noin 1 min). Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä.
 
Täytä kakku. Keitä marjoja, sokeria ja vettä välillä sekoitellen viitisen minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan. Levitä hilloke kakun päälle.

Vaahdota kerma, mausta sokerilla. Ota puolet kuorruttamista varten sivuun. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Aseta alin pohja tarjoilulautaselle. Täytä kakku kermavaahdolla ja puolukkahillokkeella.
 
Viimeistele. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla ja koristele puolukoilla sekä suklaahipuilla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)