maanantai 21. joulukuuta 2015

Luukku 21 - Omena-kanelijuustokakku

Halusin leipoa taas tämän tyyppisen ihanan juustokakun. Tein pohjaksi perinteisen suklaakakkupohjan. Sen ollessa uunissa aloinkin miettimään sopivaa makumaailmaa. Joululauluja kuunnellessa jostain syystä päädyin sitten omenaan. Jääkaapista löytynyt omenamarmeladi pääsi suosikkitäytteeni päälle. Kuten blogini monista juustokakkuresepteistä huomaa, näitä voi varioida vaikka kuinka paljon.
 
Huh, nyt on jo 21. päivä. Joulua odotellessa!





 


Omena-kanelijuustokakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1 h + jähmettyminen yön yli
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 22 cm (irtopohja)vuoka voideltuna
 
suklaakakkupohja:
40 g voita tai margariinia
15 g tummaa suklaata
2 rkl öljyä
0,6 dl vettä
0,5 dl maustamatonta jogurttia (ranskankermakin käy)
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
 
juustokakkutäyte:
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponea
100 g valkosuklaata
0,5 tl kanelia
 
lisäksi:
noin 150 g omenamarmeladia
valkosuklaahippuja
kanelitankoja
 
 
Aloita leipomalla suklaakakkupohja. Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, jogurtti, kananmuna ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Tee täyte. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se kelmulla. Aseta jäähtynyt kakkupohja takaisin vuokaan. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone ja valkosuklaasula. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Laita asettumaan jääkaappiin yön yli.
 
Viimeistele kakku. Jos et käyttänyt irtopohjavuokaa, olisi hyvä olla neljä kättä. Nosta kakku varovasti kelmureunojen avulla pois vuoastaan. Irrota kelmut ja tasoittele kakun reunaa tarvittaessa. Levitä pinnalle omenamarmeladi ja viimeistele koristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)