sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Luukku 20 - Vanilja-suklaakuppikakut

Perinteisyys kunniaan - klassinen vanilja-suklaa -yhdistelmä löytyy myös näistä kuppikakuista. Kaksivärisen kuorrutteen pursottamiseen on selkeät ohjeet, joten sitä ei ole ollenkaan vaikea tehdä.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vanilja-suklaakuppikakut
  • riittävyys: 12 kuppikakkua
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen noin 1 h
  • säilyvyys: noin 4 päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
 
pohjat:
100 g = 1,5 dl jauhoja
20 g = 0,5 dl kaakaojauhetta
140 g = 1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
40 g voita tai margariinia
1,2 dl maitoa
1 kananmuna
 
kuorrute:
250 g = 4 dl tomusokeria
50 g voita tai margariinia
1-3 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
 
 
Leivo pohjat. Mittaa jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna ja maito sekaisin. Kaada puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu maitoseos hitaasti joukkoon. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella mukaan taikinaan. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää. 
 
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
 
Tee kuorrute. Sekoita tomusokeriin voi. Sekoita voimakkaasti lusikalla tai lastalla, kunnes seos on murumaista. Lisää maitoa pikkuhiljaa samalla sekoittaen, kunnes kuorrute on sopivan paksua. Ei liian valuvaa, mutta pursotettavaa. Jaa kuorrute kahtia. Lisää toiseen vanilja ja toiseen kaakaojauhe. Lisää myös maitoa, jos kaakaojauhe ei sekoitu kunnolla. Katso ohjeet kaksiväriseen kuorrutteeseen ja pursota kreemi kuppikakuille.

Anna kuppikakkujen kuorrutteen kovettua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)