keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Luukku 2 - Donitseja lahjaksi

Halusin laittaa heti joulukalenterini ensimmäisiin luukkuihin nämä yksinkertaiset donitsit. Aika usein syötävää lahjaa antaessa tulee eteen säilyvyys. Aina ei kylmäsäilytys ole mahdollinen, ja siihen tilanteeseen sopivat juuri nämä donitsit. Kaikessa yksinkertaisuudessaan donitsit ovat aivan ihanan makuisia - pehmoisia ja sopivan suklaisia. Donitsit säilyvät hyvin huoneenlämmössäkin jos tarve niin vaatii.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Suklaiset donitsit
  • riittävyys: 12 donitsia
  • säilyvyys: pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen noin 30 min
  • vuoka: voideltu ja korppujauhotettu 12-koloinen donitsivuoka
 
donitsit:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,25 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl sulatettua voita

kuorrute:
150 g tummaa tai maitosuklaata
 
koristeluun:
nonparelleja
 

Leivo donitsit. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sokeri kulhossa. Lisää maito, muna,  sula voi ja sekoita kunnes massa on tasaista.  Lusikoi taikina pursotuspussiin. Pursota  taikina tasaisesti koloihin ja paista donitseja 220 asteessa noin 8 minuuttia. Valmiit donitsit ovat vaaleita pinnaltaan mutta alapuoli on saanut väriä. Anna hiukan jäähtyä ennen irrottamista.
 
Viimeistele. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Dippaa donitsit suklaaseen ja koristele nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)