perjantai 18. joulukuuta 2015

Luukku 18 - Liivatteeton charlotte russe

Olen jo pitkään halunnut kokeilla charlotte russesta liivatteetonta versiota. Päädyin kokeilemaan Yhteishyvän innoittamana luumuista versiota, mikä sopiikin hyvin jouluun. Hyydytin täytteen valkosuklaalla, ja siitä tuli todellakin tarpeeksi jähmeää kakun levättyä yön yli jääkaapissa.




 


 
Luumuinen charlotte russe
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen väh. 3 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti + kelmulla vuorattu väh. 2 l astia
 
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
pinnalle:
kanelisokeria
  
kääretortun täyte:
300 g luumumarmeladia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
 
kakun täyte:
2,5 dl flora vispiä
1 rkl sitruunamehua
100 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
100 g valkosuklaata
 
koristeluun:
suklaasydämiä


Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana kanelisokeroidulle leivinpaperille ja irrota peltiä vasten ollut leivinpaperi kääretortusta. Anna jäähtyä rauhassa.
 
Täytä kääretorttu. Sekoita tuorejuusto marmeladin joukkoon. Levitä täyte kääretorttupohjan päälle ja rullaa torttu. Leikkaa kääretortusta noin sentin viipaleita ja vuoraa vuoka niillä. Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon sitruunamehu. Sulata valkosuklaa. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, rahka ja suklaasula. Kaada täyte astiaan. Peitä vielä kakun pinta kääretorttuviipaleilla. Anna jähmettyä vähintään kolme tuntia jääkaapissa.
 
Viimeistele kakku. Kumoa kakku astiasta ja koristele suklaasydämillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)