torstai 17. joulukuuta 2015

Luukku 17 - Taivaallinen rocky road -kakku

Tästä on kakun vaikea suklaisemmaksi muuttua! Pohjana on ihanan suklainen kakku ja päälle reilusti suklaata, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä - täydellinen kakku joulun odotukseen!




 
 


Rocky road -kakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen 1-2 h
  • säilytys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 22-24 cm kakkuvuoka voideltuna, pohjalle leivinpaperi

kakkupohja:
2,25 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,5 dl kaakaojauhetta
2,25 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
150 g tummaa suklaata rouhittuna
150 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kananmunaa
0,75 dl kahvia

päällinen:
vaahtokarkkeja
suolapähkinöitä
300 g suklaata (tummaa tai maitosuklaata maun mukaan)


Aloita kakkupohjasta. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula, kananmunat ja kahvi. Kääntele lopuksi suklaarouhe taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Kakku saa jäädä hieman kosteaksi keskeltä. Anna jäähtyä rauhassa.

Sulata suklaa. Levitä osa siitä kakkupohjan päälle. Pilko tarvittaessa vaahtokarkkeja pienemmäksi. Ripottele pähkinät ja vaahtokarkit kakun päälle. Viimeiste valuttamalla loppu suklaa päällimmäiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)