tiistai 15. joulukuuta 2015

Luukku 15 - Kimmeltävä porokakku

Tämän kakun toteutin saadessani inspiraation jouluisesta kakusta. Kakku on kahden munan ja täytteeksi laitoin kermavaahtoa ja mustikkahilloa. En laita tähän kuin koristeluohjeen, sillä kakku on liki samanlainen kuin tämä. Hopeapuuteri tai -kimalle viimeistelee kakun talven teemaan sopivasti, mutta ilmankin pärjää.
 
 
 

 
 
 
Kimmeltävä porokakku
  • koristeluaika: aktiivinen 30 min
 
kakun koristeluun:
valkoista sokerimassaa
vihreää elintarvikeväriä
kermavaahtoa reunoille
hopeapuuteria tai -kimalletta
 
 
Tulosta poron kuva (alempana) sopivan kokoisena ja jäljennä se leivinpaperille. Leikkaa poro irti ja aseta kaulitun sokerimassan päälle. Leikkaa poro sokerimassasta ja anna kuivua.
 
Värjää sokerimassa vihreäksi. Mittaa kakun halkaisija ja kauli vihreä sokerimassa sitä hieman leveämmäksi. Asettele sokerimassa kakun päälle ja levitä reunoille kermavaahtoa. Aseta kuivahtanut porokoristen kakun päälle ja viimeistele pinta kimalteella.
 
Sokerimassa saattaa pidemmässä säilytyksessä alkaa kostua kermavaahdon kanssa kosketuksissa olevilta reunoilta.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)