maanantai 14. joulukuuta 2015

Luukku 14 - Mansikka-valkosuklaacookies

Sain jo syksyllä Nami-hiiren kakkukisasta palkinnoksi ihania tarvikkeita leipomiseen: hopea- ja kultapuuteria, kuivattua mansikkaa, pähkinöitä... Cookiet ovat perheemme keskuudessa suuressa suosiossa, joten kuivatun mansikan käyttötarkoitusta ei tarvinnut miettiä pitkään. Vaikka kuivattu mansikka on makeaa, valkosuklaiset cookiet niiden kera eivät maistuneet ollenkaan liian makeilta. Cookiet olivat aivan (liian) ihania! Tänä joulunakin moni saa minulta lahjaksi cookieita - ei ole ensimmäinen kerta eikä viimeinenkään. Ne ovat aina saaneet kehuja. Täydellisten cookieiden salaisuus onkin täydellinen paistoaika.








Mansikka-valkosuklaacookies
  • riittävyys: 30 cookieta, halkaisija noin 5-6 cm
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: tiiviissä rasiassa ainakin 5 päivää, huoneenlämmössä tai jääkaapissa
  • vinkki: saat eilisestä cookiesta kuin tuoreen lämmittämällä sitä mikrossa hetken
 
170 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = noin 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
2-3 rkl kuivattua mansikkaa
 
 
Tee taikina. Vaahdota voi ja sokerit, lisää muna hyvin vatkaten. Rouhi suklaa karkeasti, sattumia saa jäädä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon suklaarouhe ja mansikka. Taikinan kuuluu olla paksua. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, kauemminkin voi pitää.
 
Paista cookiet. Pyörittele taikinasta palloja ja nostele ne leivinpaperin päälle pellille. Älä litistä! Pallojen väliin kannattaa jättää tilaa. Tästä taikinasta tulee 2-3 pellillistä. Paista cookiet pelti kerrallaan 175 asteessa noin 8-10 minuuttia. Valmiit cookiet ovat keskeltä todella pehmeitä ja jopa raakoja, reunat ovat vain hieman kiinteytyneet. Anna jäähtyä ennen siirtelyä, lämpimät cookiet hajoavat herkästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)