sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Luukku 13 - Kaneli-mokkapiirakka

Tämä piirakka menee taas kategoriaan helpot ja nopeat. (Tarkemmin ajatellen, onkohan tämä sittenkään nopea? Ainakin helppo, sen voin taata.) Pohja on pehmeä ja kevyesti kanelinen, mokkakreemi viimeistelee sen täydellisesti.
 
 
 
 
 
 
 
Kaneli-mokkapiirakka
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20-22 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
pohjataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
0,5 dl maitoa
1 kananmuna
kuorrute ja koristelu:
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
kahvia
pari palaa valkosuklaata

Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää voiseos, maito ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa. Käännä oikein päin ja jätä jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi.
 
Kuorruta. Sekoita tomusokerin joukkoon kaakao ja sopivasti kahvia. Kuorrutteen ei ole tarkoitus olla valuvaa vaan kreemimäisempää. Levitä kuorrute piirakan päälle.
 
Sulata valkosuklaa ja lusikoi se ohueksi kerrokseksi sydänmuotteihin. Jäädytä koristeet pakastimessa ja irrota sitten varovasti. Asettele koristeet piirakan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)