lauantai 12. joulukuuta 2015

Luukku 12 - Valkosuklainen puolukkajuustokakku

Taas yksi ihana juustokakku... Ilman liivatetta tietenkin. Tällä kertaa päädyin makeaan valkosuklaapohjaan (Suklaapossun blogista) raikkaalla puolukkatäytteellä. Ihanan herkullinen lopputulos niinkin.
 
 
 
 


 
 
 
 
Valkosuklainen puolukkajuustokakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1 h + jähmettyminen yön yli
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 22 cm (irtopohja)vuoka voideltuna
 
valkosuklaakakkupohja:
65 g valkosuklaata rouhittuna
35 g voita tai margariinia
1 dl vettä
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
ripaus vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
 
juustokakkutäyte:
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponea
100 g valkosuklaata
3 dl puolukkaa survottuna
 
koristeluun:
valkosuklaahippuja
jäisiä puolukoita
 
 
Aloita leipomalla kakkupohja. Kuumenna voita ja vettä kunnes voi sulaa. Lisää suklaarouhe ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko munat kulhossa ja vatkaa rivakasti joukkoon kuuma suklaa-voi-vesi-seos. Lisää kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 170 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pohja tuntuu keskeltä kimmoisalta ja tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.
 
Tee täyte. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se kelmulla. Aseta jäähtynyt kakkupohja takaisin vuokaan. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone, puolukkasurvos ja valkosuklaasula. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Laita asettumaan jääkaappiin yön yli. 
 
Jos et käyttänyt irtopohjavuokaa, olisi hyvä olla neljä kättä. Nosta kakku varovasti kelmureunojen avulla pois vuoastaan. Irrota kelmut ja tasoittele kakun reunaa tarvittaessa. Viimeistele kakku koristeilla.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)