perjantai 11. joulukuuta 2015

Luukku 11 - Juhlava tähtikääretorttu

Kääretortun juju on kauniissa koristelussa. Tähtikoristelu syntyy tomusokerin avulla helposti. Laitoin tämän suklaisen kääretortun täytteeksi kermavaahtoa ja lakkaa, mutta myös muut marjat sopivat. Vadelmastakin tulisi aivan ihana.
 
 
 
 
 
 
 
Juhlava tähtikääretorttu
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen väh. 3 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
 
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
1,5 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1-2 dl lakkasurvosta tai -hilloa
 
ganache:
1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
 
koristeluun:
tomusokeria
 
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota peltiä vasten ollut leivinpaperi kääretortusta. Laita leivinliina pohjan päälle ja rullaa pohja tiukaksi rullaksi. Näin kääretorttu ei halkeile täytön jälkeen rullattaessa. Anna jäähtyä rauhassa.
 
Täytä kääretorttu. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon vanilja ja sokeri. Maista sopiva makeus. Avaa rullattu kääretorttu ja levitä sille ohut kerros lakkasurvosta. Levitä kermavaahto päälle. Rullaa kääretorttu ja nosta se vetäytymään jääkaappiin.
 
Viimeistele. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma ja lisää suklaa joukkoon. Odota muutama minuutti ja sekoita sitten tasaiseksi. Levitä ganache kääretortun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa leivinpaperista pienehköjä tähtiä 4-5 kpl. Aseta tähdet kääretortun pinnalle. Sihtaa päälle tomusokeria ja poista tähdet varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)