torstai 10. joulukuuta 2015

Luukku 10 - Kanelimuffinit valkosuklaasydämellä

Miltä kuulostaisi uunituore lämpöinen muffini valkosuklaasydämellä? Makeanhimon yllättäessä näissä herkuissa ei kauaa kulu leipoessa. Taikina vain sekoitetaan ja muffineita paistetaan vartin verran. Jouluisissa tunnelmissa lisäsin taikinaan vielä hieman kanelia makua tuomaan.






 


 
Valkosuklaa-kanelimuffinit
  • riittävyys: 12 isoa muffinia
  • säilyvyys: parhaita tuoreina, jääkaapissa 2-3 päivää
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen 15 min
  • vuoat: 12 paperista tai silikonista muffinivuokaa
 
3 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
1 dl maitoa
75 g voita tai margariinia
2 munaa
12 palaa valkosuklaata
 
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula, maito ja munat. Jaa taikinasta noin puolet vuokiin. Laita jokaiseen valkosuklaapala. Jaa loppu taikina päälle. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)